Activiteiten in de brugklas

In september is er voor alle brugklasleerlingen het brugklaskamp in Someren. Dit kamp staat in het teken van de introductie, elkaar en jouw docenten beter leren kennen. De introductieperiode sluiten we op de donderdag voor de herfstvakantie in oktober af met het hairbal. In deze periode vindt ook de ouder-leerling stage plaats, jij gaat een dag op stage op het werk van één van jouw ouders/verzorgers en omgekeerd lopen zij een dagje met jou mee op school. In december is er altijd een kerstactiviteit voor alle leerlingen. In april doen alle leerlingen mee aan de actiedag. Deze dag staat in het teken van een goed doel waarvoor we samen zoveel mogelijk geld bijeen willen brengen. In mei brengen alle brugklasleerlingen een bezoek aan het Parktheater voor het project Backstage, dat in het teken staat van expressie, kunst en cultuur. In juni organiseert de ouderraad een activiteit waarmee we het eerste schooljaar gezellig afsluiten.

Je leert elkaar beter kennen tijdens de introductiedagen!

Jouw eerste dagen op het Strabrecht College bestaan uit introductie-activiteiten. We vinden het belangrijk dat je de tijd en ruimte krijgt om onze school, je klasgenoten en je mentor goed te leren kennen. 

 Samen zorgen we ervoor dat het Strabrecht College jouw school wordt! 
 

Kennismakingsmiddag voor toegelaten brugklassers

Al vóór het schooljaar begint, op de derde woensdag van juni van 14.00 tot 15.30 uur, maak je kennis met je nieuwe klasgenoten, je mentor en het schoolgebouw. Tijdens deze kennismakingsmiddag krijg je van je mentor alvast informatie over de introductieweek en introductiedagen die aan het begin van het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

Kennismakingsavond voor de ouders/verzorgers van toegelaten brugklassers 

Ook je ouders/verzorgers zijn welkom om kennis te maken met jouw mentor op de derde donderdag van juni om 19.00 uur.

Brugklaskamp

In september ga je samen met alle brugklasleerlingen, hun mentoren en een aantal begeleiders logeren in Someren. Daar krijg je les en doe je mee aan allerlei sportieve onderdelen. Er is bijvoorbeeld een voetbaltoernooi. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te dansen, te springen en te zingen in de disco. Het thema van deze introductieweek is: ‘Maak van je klas een team!’

Hairbal

Op de donderdagavond voor de herfstvakantie sluiten we de introductieperiode af. We doen dit met een knallend schoolfeest: het Hairbal. De DJ draait toffe muziek en er worden allerlei gekke spelletjes gespeeld. Maar dat is niet alles! Leg een knoop in je haar, verf het pimpelpaars of maak dertig vlechtjes. De mooiste kapsels worden met een mooie prijs beloond. Op naar het volgende schoolfeest!

Backstage: Theaterproject voor de brugklassers

Backstage is een theaterproject waarbij brugklassers één dag naar het Parktheater in Eindhoven gaan.  Zij beleven daar enkele workshops op (ondersteunend) gebied van Podiumkunsten. Zoals o.a.: Drama, Kostuums, Grime, Theatertechniek, Muziek... Een aantal workshops worden gegeven door professionals van buitenaf, en een aantal door eigen docenten. Op deze manier proberen we leerlingen kennis te laten maken met verschillende disciplines waardoor een optreden en/of voorstelling tot stand komt. Daarnaast proberen we ze te stimuleren om zelf het podium te pakken waarbij ze gebruik kunnen maken van het aanbod van culturele activiteiten op het Strabrecht College zelf. Uiteindelijk wordt de dag afgesloten met een optreden van leerlingen waarop de brugklassers met een voldaan gevoel terug kunnen kijken op een leuke, leerzame maar vooral een verrassende dag!