BREDE BRUGKLAS MHV

Kies je eigen route!

Kies jij voor de brede brugklas mhv, dan krijg je les van een team enthousiaste docenten. Voor alle brugklassen geldt dat de meeste lessen worden verzorgd rondom het leerplein. De docenten zijn vaak in de buurt en ook de teamleider heeft hier zijn werkplek. Een klein en overzichtelijk deel van het gebouw waar iedereen elkaar kent. Zo kun je rustig wennen en voel jij je snel thuis. Elke klas heeft een eigen mentorlokaal op het leerplein. Voor onze brugklasleerlingen is het leerplein in onze school het thuishonk. Een eigen en herkenbare leer- en werkplek. Op deze wijze is de kleinschaligheid van de afdeling gewaarborgd, een afdeling waarin je gekend en herkend wordt. In alle brugklassen werk je met een laptop.

Brede Brugklas mhv: werken met keuzes, eigenaarschap en doelen

Naast de brugklassen m/h, h/v en v kun je ook kiezen voor de “Brede brugklas”.

In deze brugklas heb je veel keuzemogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen op welk niveau je een bepaald vak wilt volgen, op welke manier je een opdracht uit wilt voeren of hoe je jouw rooster precies in wilt vullen. Doordat je veel meer zelf kunt kiezen hoe en op welke manier jij het programma wilt volgen, word je ook automatisch zelf eigenaar van je eigen leerproces. Je bepaalt veel meer je persoonlijke leerroute op de manier die bij jou past. Natuurlijk word je daarbij gecoacht door je mentor/coach en je vakdocenten. Door deze coaching leer je gemotiveerd te kiezen voor de leerdoelen die bij jou passen. Dat wil zeggen: kiezen voor leer- en werkdoelen (op eigen niveau en tempo), een planning leren maken en stapsgewijs steeds zelfstandiger worden.

Bijna alle leerstof staat in een digitale omgeving; de learning portal. Deze portal helpt je ook om de leerdoelen te organiseren en te structureren. Hierdoor hebben jij, je coach, je vakdocenten en je ouders een goed inzicht in de voortgang. In het tweede leerjaar werk je stapsgewijs toe naar een niveau waarop je start met je diplomatraject (mavo, havo of vwo).