Brugklas havo/vwo

Verleg je grenzen! 

Kies jij voor de brugklas havo/vwo, dan krijg je les van een team enthousiaste docenten op de locatie Grote Bos. Deze enthousiaste en betrokken docenten zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. De mentorlokalen bevinden zich aan het havoplein, een leerplein in de afdeling havo. Daar vind je ook de werkkamer van de teamleiders.

Brugklas havo / vwo

In deze brugklas gaan we samen ontdekken of je een havo- of vwo-opleiding aan kunt. Hier krijg je leerstof van beide niveaus en word je uitgedaagd te laten zien waar je goed in bent. Ook in deze brugklas wordt de lesstof gedifferentieerd aangeboden. Bij elk vak krijg je de lesstof op verschillende manieren aangeboden. De variatie kan zitten in het tempo waarin je werkt, in de hoeveelheid stof die je gaat verwerken, in de werkvormen die ingezet worden, in de mate van zelfstandigheid waarop je aan de slag gaat en in het niveau van de lesstof die je wordt aangeboden. In de loop van dit schooljaar gaan we samen onderzoeken welk niveau het beste bij jou past. Het tempo van een vwo-opleiding ligt hoger dan het tempo van een havo-opleiding. Ook wordt er meer van je gevraagd en is een deel van de leerstof moeilijker. Als aan het eind van het schooljaar blijkt dat het vwo bij jou past, dan ga je verder in klas 2 van het atheneum. Als havo beter bij je past, ga je naar klas 2 van de havo.

De brugklas wordt voor jou zoveel mogelijk een huiswerkluwe school. Je hebt twee soorten lessen: instructielessen van 25 minuten (uitleg en instructie) en ST-uren van 25 minuten die je naar eigen keuze kunt invullen.