Brugklas mavo/havo

Haal het beste uit jezelf!

Kies jij voor de brugklas mavo/havo, dan krijg je les van een team enthousiaste docenten op het mavoplein. Dit is een klein en overzichtelijk deel van het gebouw waar iedereen elkaar kent. Zo kun je rustig wennen en voel jij je snel thuis. Elke klas heeft een eigen mentorlokaal op het mavoplein. Voor de leerlingen van de afdeling M is het mavoplein in onze school het thuishonk. Een eigen en herkenbare leer- en werkplek. De leerlingen van de mavo hebben ook hun eigen fietsenstalling. Direct bij de ingang is een plek voor de kluisjes gereserveerd.

Centraal in dit leerplein, dus dicht bij de leerlingen, is de onderwijsondersteuning te vinden: de teamkamer met de teamleiders, de verzuimmedewerker en de onderwijsassistent hebben hier hun plek. Op deze wijze is de kleinschaligheid van de afdeling gewaarborgd, een afdeling waarin je gekend en herkend wordt.

Brugklas mavo / havo

Krijg je van de basisschool het advies mavo of mavo / havo? Dan is deze brugklas voor jou heel geschikt om te beginnen. Hier krijg je leerstof van beide niveaus en word je uitgedaagd te laten zien waar je goed in bent. Bij elk vak krijg je de lesstof op verschillende manieren aangeboden. De variatie kan zitten in het tempo waarin je werkt, in de hoeveelheid stof die je gaat verwerken, in de mate van zelfstandigheid waarop je aan de slag gaat en in het niveau van de lesstof die je wordt aangeboden. In de loop van dit schooljaar gaan we samen onderzoeken welk niveau het beste bij jou past. Aan het eind van het schooljaar beslissen we dan of je verder gaat in klas 2 van de mavo of in klas 2 van de havo.

De brugklas wordt voor jou zoveel mogelijk een huiswerkluwe school. Je hebt twee soorten lessen: instructielessen van 25 minuten (uitleg en instructie) en zogenaamde ST-uren van 25 minuten die je naar eigen keuze kunt invullen.