Brugklas vwo

Ontwikkel je talenten!

Kies jij voor de brugklas vwo, dan krijg je les van een team enthousiaste docenten op de locatie Grote Bos. Deze enthousiaste en betrokken docenten zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. De mentorlokalen bevinden zich grenzend aan het vwo-plein, een leerplein in de afdeling vwo. Daar vind je ook de werkkamer van de teamleiders.

Brugklas vwo

Het vwo past bij je als je weinig aanmoediging nodig hebt, over een brede interesse beschikt en achtergrondinformatie interessant vindt. Vanuit deze brugklas ga je zes jaar lang aan de slag om je atheneum- of gymnasiumdiploma te halen. Met één van deze diploma’s op zak, heb je toegang tot alle hbo-opleidingen, maar kun je ook een wetenschappelijke studie gaan volgen op een universiteit.

Aan het einde van het schooljaar kies je voor klas 2 van het atheneum of klas 2 van het gymnasium. Het grootste verschil tussen deze twee is dat op het gymnasium Grieks en Latijn wordt aangeboden.

De brugklas wordt voor jou zoveel mogelijk een huiswerkluwe school. Je hebt twee soorten lessen: instructielessen van 25 minuten (uitleg en instructie) en ST-uren van 25 minuten die je naar eigen keuze kunt invullen.