Brugklas vwo

Ontwikkel je talenten!

Kies jij voor de brugklas vwo, dan krijg je les van een team enthousiaste docenten. Voor alle brugklassen geldt dat de meeste lessen worden verzorgd rondom het leerplein. De docenten zijn vaak in de buurt en ook de teamleider heeft hier zijn werkplek. Een klein en overzichtelijk deel van het gebouw waar iedereen elkaar kent. Zo kun je rustig wennen en voel jij je snel thuis. Elke klas heeft een eigen mentorlokaal op het leerplein. Voor onze brugklasleerlingen is het leerplein in onze school het thuishonk. Een eigen en herkenbare leer- en werkplek. Op deze wijze is de kleinschaligheid van de afdeling gewaarborgd, een afdeling waarin je gekend en herkend wordt. In alle brugklassen werk je met een laptop.

Brugklas vwo: research in Brainport!

Deze brugklas is bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies. In overleg zijn ook leerlingen met een havo/vwo-advies welkom. Het vwo past bij je als je weinig aanmoediging nodig hebt, over een brede interesse beschikt en achtergrondinformatie interessant vindt. Vanuit deze brugklas ga je zes jaar lang aan de slag om je atheneum- of gymnasiumdiploma te halen.

Het vwo leidt op voor wetenschappelijk onderwijs. Het Strabrecht College onderhoudt daarom goede contacten met de universiteiten en hightech bedrijven in de Brainportregio. In het onderwijs ligt de nadruk op het ontwikkelen van een kritische, onderzoekende houding. Theorie krijgt diepgang. Met bijvoorbeeld onderzoek- of ontwerpopdrachten bij één van de Brainportbedrijven gaan leerlingen samen aan de slag.

Aan het einde van het schooljaar kies je voor klas 2 van het atheneum of klas 2 van het gymnasium. Het grootste verschil tussen deze twee is dat op het gymnasium Grieks en Latijn wordt aangeboden.

Ben je meer- of hoogbegaafd, dan kun je er voor kiezen om het “Horizon-programma” te volgen. Hierin wordt het creatief en analytisch denkvermogen gestimuleerd. Research in een (internationale) context (Class of Excellence/Young Brainport Summerschool) geeft begaafde en ambitieuze leerlingen in de bovenbouw een nog breder perspectief. Je geeft zo zelf een persoonlijke betekenis aan wat je leert.