← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Leerlingen exposeren in het van Abbe museum

10 jaar Radically Mine Live!

Ook dit jaar hebben de eindexamenleerlingen uit Havo 5 en Vwo 6 het vak Art & Design afgesloten met een uitdagende opdracht.
Al 10 jaar werkt het Strabrecht College samen met het van Abbe museum in Eindhoven. Sterker nog, A&D docent Klaas-Jan van Baalen en Loes Janssen van het van Abbe museum hebben het initiatief genomen voor dit duurzame samenwerkingsproject. Wat 10 jaar geleden startte als In Juxtaposition vervolgens Combinary heette en nu door het leven gaat als Radically Mine Live
heeft zich ontwikkelt tot een project waar 11 scholen uit de regio aan mee doen.

Elk jaar selecteren Marleen Hartjes (projectleidster namens het museum) en de eigen docenten het werk van talentvolle leerlingen. Zij exposeren vervolgens samen met de leerlingen van andere scholen ‘op zaal’ in het van Abbe museum.

Het gezamenlijk thema van dit jaar was ‘Meerstemmigheid’. Daar zijn prachtige en enorm diverse kunstwerken uit voortgekomen. Alle leerlingen hebben op hun eigen manier dit thema tot uiting gebracht. Degenen die een plek hebben verworven in de expositie zijn uit Vwo 6: Leonie Booij, Marlijn Bierhoff, Siel Damen, Charlotte Raijmakers en Berend de Wit. Uit Havo 5: Kees Buijsen, Floortje van Ettro, Daniël Mensinga, Meike de Tollenaer, Job Verfuurden en Julia Werrelman.
De begeleidend docenten van dit jaar zijn: Saskia Joosten (Havo 5), Yvette Beernink (Havo 5) en Maud Rijken (Vwo 6).


De opening van Radically Mine Live zal plaatsvinden op donderdag 18 april van 15:00 tot 17:00 uur. U kunt het van Abbe museum aan de voorzijde binnengaan daar bevindt zich de garderobe en de receptie.

Meer lezen over dit project? Klik op de link hieronder:
https://vanabbemuseum.nl/programma/programma/radically-mine-2/