← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Sponsordag ‘opgeven is geen optie’ voor het KWF haalt €22.540 op

De sponsor dag 30 maart ‘opgeven is geen optie voor het KWF op het Strabrecht College begint met een samen zijn in de aula. Hans van Es en Jan Ploegmakers danken meer dan 300 leerlingen voor de grote inzet. Deze twee net gepensioneerde docenten, allebei 66 jaar, gaan ieder drie keer de Alpe D'Huez op. Dat is samen zes. De leerlingen ondersteunen dit. Er zullen veel leerlingen zijn die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben. Eén op de drie mensen, zal hiermee te maken krijgen. Hopelijk kunnen we met ieders bijdrage dit tot één op de zes maken in de nabije toekomst. Dit zorgvuldig bespreekbaar maken hoort ook bij onderwijs.
Alle Mavo klassen 1 t/m 3, Havo klassen 1 t/m 3, Vwo klassen 1 t/m 5 en de Strabrechtklassen fietsen met als doel zoveel mogelijk sponsorgeld te verdienen. De fietstocht zelf is ongeveer 30 km lang en gaat grotendeels over autovrije wegen en fietspaden. Voor leerlingen die niet kunnen fietsen zijn er alternatieve activiteiten om een steentje bij te dragen. Onder andere is zwerfvuil in de wijk rond de school én op de fietsroute in gemeente Geldrop-Mierlo opgeruimd. Carlijn Maas en Imme van de Meerakker uit Helmond komen net terug van de fietstocht. ‘Het is goed te doen’, zegt Carlijn. Lekker weer en niet te koud. ‘Dertig kilometer is niet veel’, springt Imme bij. Nu de stempel halen binnen en natuurlijk een warm worstenbroodje in de aula.
Op een banner in de aula noteren de leerlingen persoonlijk voor wie zij vandaag fietsen. Zo fietst Koosje voor opa, Stijn voor Ann en Marieke voor haar moeder. Een indrukwekkende banner die door leerlingen beschreven wordt ook na de fietstocht.
Hartverwarmende reacties krijgen Jan en Hans ook van bedrijven. Zo doneerde Brabant Water 850 flesjes drinkwater voor de leerlingen. De sponsorkaarten zijn nog niet allemaal geteld, maar € 22.540,00 staat er al. In mei gaan beide heren ook nog eens drie keer de Alpe d’HuZes op . Daar is uw steun welkom! https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/strabrechtcollegegeldrop.
Dank ook aan alle fiets vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

 

IMG_4869

zwerfvuil ophalers