← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Chinareis 2019

Op 13 april vertrekken 24 leerlingen en 3 docenten van het Strabrecht College naar China voor een twee weken durende excursie langs de mooiste bezienswaardigheden van het land. Het Strabrecht probeert deze excursie iedere twee jaar te organiseren voor haar leerlingen uit vwo 5, en dit jaar is het de beurt aan deze 24 leerlingen om hieraan deel te nemen. De week voor de meivakantie vertrekken de leerlingen op zaterdag met de bus naar Brussel, vanwaar ze naar China zullen vliegen. Alle leerlingen volgen, naast hun deelname aan de reis zelf, ook wekelijks modulelessen, waarin zij les krijgen over onder andere de Chinese literatuur, economie, topografie, geschiedenis en cultuur. Daarnaast bereiden de leerlingen tijdens deze uren ook hun uitwisseling aan de

Shaoxing Jianhu High School voor. Deze school zullen zij tijdens hun reis door China bezoeken en de leerlingen zullen ook één nacht doorbrengen bij een leerling van deze school thuis. Na de vele informatie die de leerlingen over China hebben vergaard en hun uitgebreide voorbereiding op de reis is het nu bijna zover en de leerlingen kunnen niet wachten te vertrekken.

Meer informatie zoals het programmaboekje en het reisschema zijn te vinden op onze website: https://chinareis.strabrecht.nl. Hier kunt u ook ons dagelijks verslag met foto’s vanuit China verwachten.

Daarnaast zullen er tijdens de reis foto’s worden geplaatst op onze Instagrampagina: @Chinareis2019