← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Angèle Jaspers van het Strabrecht College, wint de Award ‘Radically Mine’ van het Van Abbemuseum!

Angèle Jaspers wint de jury Award

‘De Kruimelmachine’ van Angele Jaspers (vwo6) is geïnspireerd op werk van László Moholy-Nagy, Jean Tinguely en John Körmeling. Jaspers thematiseert het begrip ‘home’ onder verwijzing naar het sprookje van Hans en Grietje. Met de kruimelmachine kun je altijd de weg naar huis vinden, schrijft ze in de catalogus van Radically Mine. Haar werk wordt beloond met de mooi vormgegeven trofee, de Jury-Award. De trofee is een goudkleurig ontwerp van Körmeling: ‘Just your kind of thing’. De Eindhovense kunstenaar gaf toestemming voor een miniatuurgebruik van zijn ontwerp. Eigenlijk zijn alle 45 exposerende leerlingen een trofee rijker. Zij behaalden uit de voorselectie van 145 leerlingen de ‘exposeer-trofee’. Zet dat maar op je curriculum!

De-Kruimelmachine-LinkedinAngele-Jaspers

Derde in de categorie film voor Valentijn van den Heuvel

Valentijn van den Heuvel (vwo 6) sleept met zijn film ‘Work’ de derde prijs in de categorie film bij de regiofinale van Kunstbende in de wacht. Zowel beeldend als technisch is hij een perfectionist. Zijn videobewerkingen en animatietechnieken zijn professioneel te noemen. De inhoud van zijn werk is eigentijds: efficiënt omgaan met de tijd in een context van mobiele telefoons, sociale media, internet en de opeenvolging van deadlines. De confronterende close-upbeelden en tekstfragmenten in zijn film passen daar goed bij. Van Valentijn van den Heuvel gaan we zeker ook nog veel horen.

Publieksprijs

Er is echter nog een prijs te winnen. Het publiek kan er zelf op stemmen tot 9 juni. Doe mee met de publieksprijs: http://rm18.vanabbe.nl/ .

 

Docenten-Klaas-van-Baalen,-Angele-en-Maud-Rijken-trots