← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Audit door Brainport Scholen

 

Donderdag 7 februari  is het Strabrecht College geaudit door 2 collega Brainport Scholen: het Van Maerlant lyceum en het Frits Philips Lyceum. 

We werden bezocht door schoolleiders, docenten, Brainport coördinatoren en leerlingen van beide scholen.  Aan onze kant waren mensen van vergelijkbare rollen betrokken.

Na de algemene aftrap werden er diverse lessen bijgewoond. Gedurende de audit werd ook een overzicht gegeven van onze bedrijfsbezoeken en studiereizen en met name de grote hoeveelheid externe bedrijfsopdrachten. In dit kader werden ook de vernieuwingen op het vlak van gepersonaliseerd onderwijs toegelicht. 

Dit toont de kracht van het netwerk van Brainport Scholen aan: we doen inspiratie bij elkaar op. Het was op zichzelf ook weer een mooie Brainportervaring voor onze eigen leerlingen: in contact met de innovatieve onderwijsomgeving helpen met een collegiale beoordeling van de schoolontwikkeling. Oftewel, hoe opereer je in een audit van innovatief onderwijs?

Uit de voorlopige mondelinge conclusie kwamen vanzelfsprekend ook een aantal verbeterpunten zoals bijvoorbeeld de borging van de enorme hoeveelheid Brainportactiviteiten van het Strabrecht College. Deze conclusie versterkt ons in onze opgestarte acties om die met kracht door te zetten. 

Robbert Kluijtmans   

Brainport coördinator Strabrecht College