← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Bijles voor en door leerlingen

Bijles voor en door leerlingen is al jaren een succesvol concept op het Strabrecht College. Omdat de vraag naar deze vorm van bijles blijft stijgen hebben we  een “online-marktplaats” op intranet gemaakt. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger en efficiënter om deze bijles op grotere schaal te organiseren. Daarnaast komt de verantwoordelijkheid hiermee bij de leerling zelf te liggen.

De leerlingen kunnen zichzelf onder het kopje formulieren aanmelden als begeleider of juist een begeleider aanvragen. 

Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt en welke spelregels er gelden.

Ik zoek een begeleider:

Wanneer je moeite hebt met een bepaald vak en graag bijles wilt van een medeleerling, dan kun je je hier aanmelden voor bijles. Je geeft aan voor welk vak je bijles wilt en je ziet in de lijst welke begeleiders er beschikbaar zijn; naam en klas. Je klikt op de begeleider van je keuze en hij/zij krijgt een berichtje met jouw e-mailadres. Dit is het e-mailadres dat je zelf in magister hebt gezet. Vervolgens zal de begeleider contact met je opnemen via de mail om een eerste afspraak te maken.

Ik wil begeleider worden:

Wanneer je goed bent in een of meerdere vakken en je graag bijles wilt geven, dan kun je je hier aanmelden om begeleider te worden. Geef aan voor welke vak je begeleider wilt worden en je komt op de lijst te staan voor dit vak met je naam en klas. Je kunt je voor meerdere vakken inschrijven, je dient dan per vak een nieuw formulier in te vullen. Wanneer een leerling jou als begeleider selecteert krijg jij een berichtje met het emailadres van deze leerling. Het is jouw taak als begeleider om dan een eerste afspraak te maken met deze leerling.

Spelregels:

  • Kosten zijn €5,- per les (lesuur van 50 min), te betalen per les aan de begeleider.
  • De lessen zijn op school op een van de leerpleinen.
  • Je brengt je teamleider en mentor op de hoogte van de bijles.
  • Je maakt samen met de begeleider vervolgafspraken.
  • De leerling neemt zelf het betreffende boek/schrift/werkboek mee zodat de begeleider daar tijdens de bijles mee kan werken.
  • Simons is contactpersoon voor de bijles. Bij vragen/problemen kun je met hem contact opnemen.