← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Brainport nieuws: Young Brainport Summer School

In de komende zomervakantie vindt de Young Brainport Summer School weer plaats in Eindhoven. Een 40-tal scholieren uit de wereld, waaronder twee leerlingen uit vwo-4 van onze school, komen naar de Brainportregio om betrokken te worden bij de nieuwste technische en technologische ontwikkelingen. Het bijzonder interessante programma en het internationale karakter van de Summer School zorgt net als vorig jaar voor een ‘life changing experience’.  Meer info op http://www.brainport.nl/leren/young-brainport-summer-school.

Young Brainport Class of Excellence

Onlangs is de YBP Class of Excellence afgesloten. Twee leerlingen uit vwo-5 van onze school hebben hieraan deelgenomen. Deze class is niet beperkt tot leerlingen met een N-profiel. Ook leerlingen een M-profiek (EM of CM) kunnen deelnemen aan de Class of Excellence. In het kader van deze class worden de leerlingen ondergedompeld in een aantal belangrijke bedrijfssectoren in onze regio.  Ze kregen te maken met een Hackathon, met Design Thinking, met TRIZ – dat is een methode om creativiteit te stimuleren – en diverse bedrijven. Voor de teambuilding werd gestart in een Escape Room.

Begin juli is de aftrap van de nieuwe editie waaraan één leerling van het Strabrecht College en 10 leerlingen van de andere Brainportscholen deelnemen.

Meer info op : http://www.brainport.nl/nieuws-ontwikkelingen/the-2017-young-brainport-class-of-excellence

 

classofexcellence

Robbert Kluijtmans