← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: De groep 8 sterren van de Junior Academie!

Woensdag 7 november komen ze weer swingend door de draaideur.  De 52 groep 8 leerlingen van verschillende basisscholen in de regio. Het doel van deze middag is het kennismaken met onze school en met de, toch-wel-vaak, andere vakken die er gegeven worden op een middelbare school. Datgene wat onze school bijzonder maakt is het mogen nemen van een persoonlijke keuze. De leerlingen die vandaag binnen komen hebben gekozen voor expressie of natuurkunde. Samenwerken in kleine groepjes voor je eigen kleine sprookjes theateropvoering, “Ik speel liever een dwerg dan een prins. Dan hoef ik niet te kussen!”  Of maak je liever een zonnewijzer individueel na de interessante sterren, planeten en universum uitleg? Heerlijk toch?  Leren is leuk als je zelf mag kiezen. 

De academielessen starten om 14.15 uur met een textielnaamsticker en eindigen om 15.45 uur bij de wachtende ouders in de hal. De leerlingen ontvangen aan het einde allemaal een écht certificaat van deelname. Het begin van je eigen portfolio is gemaakt.

Mocht u meer informatie willen over onze school. Kunt u kiezen voor de voorlichtingsavond voor nieuwe leerlingen op 22 november om 19.30 uur. Of kiest u voor onze Open Dag op zondag 27 januari van 13.00-16.30 uur? Ook voor beide keuzes bent u van harte welkom.

Uit welk sprookje heb ik onderstaande tekst gekozen?

"O leraar, wat heb je grote oren!" 
"Dat is om je beter te kunnen horen."

"Maar leerling, wat heb je grote ogen!"
"Dat is om je beter te kunnen zien."

"Maar leraar, wat heb je grote handen!"
"Dat is om beter te kunnen werken op de computer."

"Maar leerling, heb je nu zelf mogen kiezen?"
"Dat is om beter en leuker te leren!!!!”

Door Elke Meulendijks

Foto: Jan Penterman toont de groep 8 sterren de sterren.