← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Op bezoek bij HQ Pack

Op donderdag 20 april en vrijdag 21 april zijn de leerlingen van klas A2B respectievelijk A2A met een aantal begeleidende ouders op bedrijfsbezoek geweest bij HQ Pack in Eindhoven. 

Wat doet HQ Pack?

HQ Pack ontwikkelt, produceert, beheert en distribueert klant specifiekeverpakkingsoplossingen voor onder andere hoogwaardige en kwetsbare industriële producten. ASML is hierbij een prominente klant.

De leerlingen werden bij HQ Pack ontvangen door Han van Bakel CEO, Ingo GravenberchCTD en Dennis Gubbels Manager Servicecenter van HQ-Pack. Het bedrijfsbezoek moest de leerlingen meer inzicht geven in de problematiek rondom ‘packaging’ en een specifiek transportprobleem van ASML. De leerlingen van beide klassen werden opgesplitst in twee groepen en rouleerden over de verschillend afdelingen. Tijdens de rondgang hebben ze ook diverse vormen van Clean rooms kunnen bekijken.

Ontwerpen, onderzoeken en ondernemen

DSCF1595Aan het eind van de rondgang confronteerde HQ-Pack de leerlingen met een probleemsituatie en werd de opdracht duidelijk. De opdracht is om een innovatieve verbetering te ontwerpen voor een vaak voorkomende transportsituatie van ASML in Clean rooms. Dit rekening houdend met een aantal door ASML en HQ-Pack gestelde randvoorwaarden.

Het laden van zware karren gebeurd momenteel met lieren. ASML en HQ Pack willen van deze lierconstructie af en de leerlingen van A2A en A2B mogen komen met voorstellen. Inmiddels zijn de leerlingen volop bezig met het uitwerken van hun ideeën. Het onderzoeken en ontwerpen van oplossingen is een mooie uitdaging. Nu maar hopen dat het bedrijfsbezoek voldoende ideeën heeft opgeleverd voor mogelijke oplossingen. Met dank aan de betrokken mensen van HQ Pack en de begeleidende ouders.

Henk Krijnen,
Docent Brainport en Techniek,