← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Komt dat zien, komt dat zien!!

Vanaf vandaag t/m maandag  15 januari is er in de etalage van de Wiele creatief aan de Bleek in Geldrop  een expositie ingericht met werk van  havo 4 leerlingen uit de Art & Design klas. 

Deze leerlingen hebben deelgenomen aan een samenwerkingsproject tussen het Strabrecht College en De Wiele creatief in Geldrop. De opdracht  was: ‘Ontwerp een sieraad voor een dierbare’. Er zijn  ringen, armbanden, hangertjes voor aan kettingen en oorbellen gemaakt. Vanuit het uitgangspunt dat het sieraad betekenis moest hebben voor de dierbare, is er hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn!  Het sieraad is meestal nog mooier  als je het verhaal of betekenis erachter, weet.

In de lessen hebben de leerlingen ontwerpen en schetsen gemaakt onder leiding van docenten Manu Helwegen en Yvette Beernink. Bij de Wiele hebben de leerlingen 4 weken achter elkaar hun eigen sieraad uitgewerkt in Alpaca (een metaal legering dat er uit ziet als zilver), bijgestaan door  edelsmid Jannet  Gunnik-Noordzij.  Alle sieraden -en de door de leerlingen geschreven persoonlijke toelichting- zijn geëxposeerd in de etalage van de Wiele aan de Bleek te Geldrop.  De moeite waard om in de kerstvakantie eens langs te lopen!!

IMG_0569 IMG_0570 IMG_0574 IMG_0575 IMG_0710 IMG_0711 IMG_0717 IMG_0720 IMG_0722 IMG_0732 IMG_0733 IMG_0735