← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Lenteschool 2018

Dit schooljaar organiseert het Strabrecht College in samenwerking met kennispartner Lyceo de Lenteschool. Lyceo is de meest gevraagde examentrainer en huiswerkbegeleider van Nederland. Tijdens een korte en intensieve periode krijgen leerlingen de kans om achterstanden weg te werken. Door deelname aan de Lenteschool kan voorkomen worden dat een leerling blijft zitten.

Lyceo Lenteschool

De Lenteschool vindt plaats van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei 2018 in het hoofdgebouw Grote Bos 2. Leerlingen werken met hulp van ervaren en getrainde, vakinhoudelijke begeleiders van Lyceo in één week aan een vak. Uitgangspunten van de Lenteschool zijn:

  • Dagelijkse vakinhoudelijke begeleiding;
  • Coaching op maat;
  • Verbeteren van studievaardigheden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.lyceo.nl/lenteschool.

Lenteschool bewezen effectief

Lyceo organiseert reeds drie jaar Lente- en Zomerscholen. 84 procent van de leerlingen die afgelopen jaar hebben deelgenomen, is over naar een volgend leerjaar. Leerlingen zijn met name enthousiast over de behulpzaamheid en kennis van de begeleiders. De waardering is boven de 8 gemiddeld. 70% is van mening dat de Lente- en/of Zomerschool hen helpt in het volgende leerjaar. Dit blijkt uit het onafhankelijk onderzoek dat, in opdracht van Lyceo, is uitgevoerd is door SEO Economisch Onderzoek (gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam) onder 1500 deelnemers.