← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Leren programmeren op het Strabrecht College

De Nuts basisscholen verzamelen zich op het Strabrecht College in de hal. Ook Thijs M3, Kees H5 en Niels V5 van het Strabrecht zijn erbij. Zij hebben er voor gekozen om vandaag mee te helpen. Ze begeleiden samen met alle docenten de 100 groep 8 leerlingen van de Ganzebloem, Beneden Beekloop en De Regenboog uit Geldrop. 

Dinsdag 5 februari van 13 tot 16 u leren groep 8 leerlingen programmeren in verschillende programma’s. Lego Mind Storms, Scratch, Microbit en Pivot Animator. Als Brainport School bereidt het Strabrecht College de leerlingen al vroeg voor op wat er in onze Brainport omgeving aan kennis nodig is. Je hebt, volgens Huda, bij alle beroepen een computer nodig. Huda en broer Noor Alden zijn pas drie jaar in Nederland. Ze spreekt Nederlands, maar zelf wil ze nog beter hele zinnen leren maken. Ze wil graag politieagente worden en haar broer tandarts. Daarvoor gebruiken ze ook laptops. 

Lynn en Sam van De Ganzebloem zijn op de laptop een dansbeweging aan het tekenen. In hun vrije tijd danst Sam zelf ook.  De gekozen beweging precies namaken op de computer is best wel lastig. 

In lokaal 018 is Rens al klaar met de computeropdracht. Bij de vraag of ie het leuk vindt om hier te zijn, lacht ie. ‘Ik heb gekozen voor het Strabrecht College. Het is hier gezellig en knus. Maar ook lekker dichtbij.’

Thijs uit klas M3 van het Strabrecht begeleidt de leerlingen vandaag voor zijn maatschappelijke stage. Hij heeft geleerd dat leerlingen heel veel klikken met de muis, maar eigenlijk te laat lezen. ‘Nadat ze goed de opdracht gelezen hebben lukt het allemaal beter.’ Hij heeft vandaag ook het programma Scratch beter leren kennen. 

De jassen gaan aan, de computers worden afgesloten. Bedankt voor de superleuke middag allemaal. En tot ziens op het Strabrecht! 


Elke Meulendijks
Docent Art & Design | PR en Social Media