← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Mavo 4 excursie Den Haag

12 februari om 07.00 in de bus! We gingen erg vroeg weg om op tijd in Den Haag te kunnen zijn.

Bij Pro Demos in Den Haag volgden de leerlingen van de clusters geschiedenis en maatschappijkunde het programma “Politiek in vogelvlucht” of “Wetloop”.  In beiden programma’s zat een bezoek  aan de Tweede Kamer én activiteiten waarbij onze leerlingen konden testen hoeveel ze al wisten van onze democratische rechtsstaat.
Toen we op de tribune zaten van de Tweede Kamer kreeg de voorzitter Khadija Arib ons in het oog. Onze leerlingen zwaaiden uitbundig naar haar. Het debat was nog niet begonnen, dus ze had tijd voor een praatje. Waar we vandaan kwamen en hoe laat we waren vertrokken ‘s morgens vroeg. Bij aanvang van het debat heette ze iedereen in de kamer welkom plus de bezoekers op de publieke tribune! “Dat gebeurt anders nooit!” zei onze begeleider van Pro Demos.

Na het ochtendprogramma was het lunchpauze of eigenlijk was het tijd om te shoppen. Er waren zelfs een paar meiden die een fiets hadden gehuurd en om op de fiets de stad te verkennen.

’s Middags was er een bezoek aan een museum. De gevangenpoort of het Humanityhouse. In het Humanityhouse deden de leerlingen mee aan een interactief spel over noodhulp in een crisissituatie. Hoeveel én wat moest er gebracht worden in de getroffen gebieden. Er werd druk overlegd. Erg mooi om te zien dat onze groepjes leerlingen dit zo goed deden. De Gevangenpoort is een museum over misdaad en straf door de eeuwen heen. Erg interessant! En fijn dat het nu in 2020 er anders aan toe gaat.

Om 16.30 stapten we weer in de bus. Het was een leuke en leerzame dag. Carnavalsmuziek zorgde voor een gezellige sfeer in de bus op de terugweg.

Kees Kempers
André Wagener
Saskia Veenhuizen
Kittie Raats