← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Naar the USA: Start van robotica project met Fontys Robotics PI team

Vrijdag 14 juni is de samenwerking van het Strabrecht College met het Fontys Robotics PI team gestart: 5 bovenbouw leerlingen van havo en vwo nemen in het kader van hun profielwerkstuk deel aan dit project. In het najaar gaan onze leerlingen een avond in de week naar Fontys voor lessen in SolidWorks ontwerpen, C++ programmeren en andere relevante vakken.

 

In januari 2020 wordt het thema van de wereldwijde wedstrijd FIRST Robotics Competition bekend gemaakt en gaat het Fontys team samen met onze leerlingen aan de slag om binnen een kleine 2 maanden een robot van scratch af te ontwerpen, bouwen en testen: dus van ontwerp van chassis, aandrijving, software t/m uiterlijke vormgeving. En dat alles in de voertaal Engels vanwege het internationale karakter van het Fontys studenten team. Dan volgen de wedstrijden in de USA. Naast deze Strabrecht bovenbouw leerlingen is er zelfs een onderbouw leerlinge die uit eigen initiatief betrokken wil zijn bij dit project. Chapeau voor deze ondernemendheid.

 

Dit past weer uitstekend in het curriculum van de Brainport School het Strabrecht College: Ontwerpen, Onderzoeken, Ondernemerschap, Omgeving en Internationalisering.

 

Robbert Kluijtmans
Brainport Coördinator