← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Naschoolse activiteiten door stichting SC+zone!

SC+zone is een onafhankelijke stichting die leerlingen de mogelijkheid wil bieden om meer uit hun schooldag te halen. De stichting organiseert naschoolse activiteiten binnen drie zones: sportzone, cultuurzone en de pluszone. Het programma bestaat uit verdiepende, langlopende programma’s en verbredende korte programma’s.

Verdiepende programma - Talentklas

Onderbouwleerlingen kunnen deelnemen aan twee talentklassen: muziektheater en Art&Design Junior. Tijdens deze lessen wordt een verdieping aangeboden en wordt er dieper ingegaan op stof die in de reguliere lessen wordt aangeboden. De Talentklas start na de herfstvakantie en loopt door tot het einde van het schooljaar. De talentklas is op dinsdag- of donderdagmiddag van 15.15u tot 16.15u. Het jaar wordt afgesloten met een presentatie.

Verbredende programma – Workshops

In de workshops van 5 weken maken leerlingen kennis met nieuwe sporten, muziek, theater en beeldende kunst. De workshops worden in verschillende blokken aangeboden gedurende het schooljaar en zijn toegankelijk voor alle leerlingen. De workshops worden gegeven door oud-leerlingen, docenten van het Strabrecht College of ze worden in samenwerking met verenigingen uit de buurt georganiseerd.

In het eerste blok staan de volgende workshops geprogrammeerd: breakdance, yoga, capoeira en Spaans.

Voor meer informatie of aanmelding van uw zoon/dochter kunt u terecht op onze website: www.scpluszone.nl