← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Ouder-leerling stage brugklassers weer een succes!

Op vrijdag 4 en vrijdag 25 oktober hebben al onze 8 brugklassen deelgenomen aan de “ouder-leerlingstage”.

Dit is de eerste activiteit van het traject loopbaanoriëntatie.

Ouders liepen een gehele schooldag mee met hun zoon/dochter: het bezoeken van lessen, het zoeken van lokalen en zelfs samen in de aula pauzeren. De lesdag verliep daarbij volgens het reguliere rooster. Op een andere dag liepen leerlingen mee op het werk van ouders. Een mooie gelegenheid om te laten zien wat het beroep van ouders inhoudt.

We ondernemen dit soort activiteiten om onze leerlingen in de gelegenheid te stellen om van dichtbij te zien en te ervaren wat een bepaald beroep precies inhoudt. We willen bereiken dat onze leerlingen zich een idee gaan vormen waar hun interesse ligt, in welke richting zij straks verder zouden willen. Dat kan ze helpen bij de keuzes die ze straks moeten gaan maken, bijvoorbeeld het kiezen van een vakkenpakket voor het examenjaar. Daarnaast biedt de ouder-leerlingstage ouders DE kans om te ervaren hoe het is om (weer) in de schoolbanken te zitten en alles wat daarbij komt kijken. Onze brugklassers hebben gedurende de eerste periode enorme sprongen gemaakt en hebben zich al helemaal wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen binnen het Strabrecht College. Met gepaste trots hebben ze dat nu in een ‘echte’ setting aan ouders kunnen laten zien.

We kijken terug op twee mooie dagen. Alle leerlingen, ouders en personeelsleden die betrokken zijn geweest bij de ouder-leerlingstage is gevraagd om een korte enquête in te vullen. Hiermee kunnen we dit soort activiteiten steeds weer verder door ontwikkelen.

B. Verstijnen (teamleider brugklassen & mavo)