← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Project: Kleur voor kanker (v5)

Dag allemaal, ik ben Milan. Ik ben 18 jaar, zit op 5 vwo van het Strabrecht College en ik heb kanker gehad. In 2010 werd er bij mij een hersentumor vastgesteld. Ik ben hiervoor behandeld met 4 chemokuren en 6 weken bestraling. Nu gaat het goed met mij en ben ik weer helemaal gezond. Maar ondanks dat ik weer beter ben, blijft deze ziekteperiode altijd bij mij. Het is een deel van mijn leven waarmee ik moet leven.

Nu is het geval dat we voor het vak levensbeschouwing een eindopdracht moeten doen. Een eindopdracht die met het vak te maken heeft, maar ook een opdracht waarvoor je zelf het onderwerp mag kiezen. Een onderwerp dat dicht bij je staat, iets wat je echt aanspreekt of belangrijk vind. Daarom heb ik gekozen voor het onderwerp kanker.

Ik ben namelijk verbonden met de stichting VOKK. Een stichting die kinderen en ouders helpt met het ziekteproces van het kind. Stichting VOKK doet enorm veel voor kinderen met kanker. Een onderdeel van de stichting is het mentorprogramma. Dit is een programma waarin ex-kankerpatienten een kind begeleiden dat nu ziek is, dat kanker heeft. Ik doe dit ook en ben op deze manier dus met VOKK verbonden.

Met dit in gedachte ben ik met een groep van 10 leerlingen gaan brainstormen over hoe we de opdracht vorm willen geven. We zijn gekomen tot het idee om een actiedag te organiseren om geld op te halen voor stichting VOKK. Dit willen we gaan doen door snoepzakken te verkopen. Bij deze snoepzakken krijgen leerlingen een tegeltje waarop ze een mooie boodschap kunnen zetten voor een ziek kind. Een boodschap waarmee je een ziek kind een hart onder de riem steekt of een grapje. Een leuke boodschap. Wij zorgen er dan voor dat deze tegeltjes bij de zieke kinderen zelf komen.

Wij hopen dat jullie allemaal gehoor geven aan de actie en dat we er een mooie dag van gaan maken.

Groetjes,

Niels, Sjors, Lauren, Lisa , Lauraine, Sanne, Elle, Renée , Doortjes,  Milan