← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Samenhorig Strabrecht College haalt € 28.000 op voor KWF

Op 30 maart is de actiedag ‘Opgeven is geen optie’ gehouden op het Strabrecht College. Mooie, indrukwekkende herinneringen nemen de twee gepensioneerde docenten Jan Ploegmakers en Hans van Es mee naar Frankrijk. Daar gaan ze, met steun van hun echtgenotes Marianne en Kaat, de Alpe d’Huzes drie keer beklimmen. 

Wat een prachtig doel. De opbrengst is voor het Kwf Nederland. Samen met de leerlingen, docenten en begeleiders is op de actiedag op het Strabrecht al een mega bedrag opgehaald. Maar liefst € 28.000. Massaal heeft de school dit initiatief omarmd. 

Leerlingen waren meelevend en begripvol tijdens de klassikale bezoeken. Iedereen was vol aandacht. 85 % van de leerlingen kent iemand met kanker! Op de grote banner noteerden alle leerlingen voor wie zij gingen fietsen. Mooi was dat, vier klasgenoten van een meisje uit havo 4, waarvan de moeder geopereerd zou worden aan kanker, op de banner schreven dat ze fietsten voor de moeder van dat meisje. 

Betrokkenheid

De oud-docenten van het Strabrecht College worden herkend op straat in Geldrop-Mierlo en omstreken. En bij de supermarkt krijgen ze nu verhalen te horen over kanker. 

Door hun persoonlijke lange onderwijs carrière kennen ze veel afgestudeerde studenten. 

Nog een mooi moment op het einde van de actiedag was de reactie van enkele meisjes. "Meneer, we willen toch nog even wat zeggen", " Wij , eh , ja, we vonden het een heel mooie route die jullie hadden uitgezet en jullie hebben er zoveel werk aan gehad en we hebben een hele mooie dag gehad.......Dank jullie wel voor alle moeite....  Nou ja, dat wilden we gewoon nog even komen zeggen". 

Allemaal mooie, lieve reacties van meelevende mensen. Ook op social media kwamen veel reacties los. Mooi om te lezen dat de betrokkenheid met Jan en Hans en het Strabrecht College groot is. Ook als je al jaren geleden je diploma behaald hebt. 

Juni

In juni zijn ze samen getraind zeven keer (!) de berg opgegaan. Nog nooit waren ze zó in topvorm. Wat knap. Wat een kanjers. Namens alle Strabrechters wensen wij Jan en Hans heel veel succes en heel veel wielerplezier toe. 

IMG-20180607-WA0003