← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Scholen gaan over op online onderwijs vanaf woensdag 16 december 2020 tot 18 januari 2021

Premier Rutte heeft in zijn toespraak op 14 december bekendgemaakt dat scholen vanaf woensdag 16 december 2020 tot maandag 18 januari 2021 zoveel mogelijk online onderwijs gaan verzorgen in verband met de Coronapandemie. Op 12 januari zal er een moment zijn waarop de maatregelen van het kabinet vanaf 18 januari worden medegedeeld.

Het kabinet heeft laten weten dat uitzonderingen worden gemaakt voor eindexamenkandidaten, vooreindexamenkandidaten in verband met toetsen en voor onderwijs met beroepsgerichte praktijkvakken op het vmbo. De scholen blijven ook open voor kwetsbare leerlingen.

Dit betekent dat bij het Strabrecht College het onderwijs anders ingericht gaat worden vanaf woensdag 16 december. Informatie over de concrete invulling van het (online-)onderwijs wordt per mail met leerlingen, ouders(s) en verzorger(s) gedeeld. 

Net als velen, zijn wij overvallen door deze maatregelen. Wij vinden het jammer dat we zo net voor de kerstvakantie abrupt het kalenderjaar op school moeten afsluiten. Tegelijkertijd begrijpen wij dat de toename van het aantal besmettingen ons noodzaken deze maatregelen te nemen.

Wij wensen u veel sterkte en daarnaast natuurlijk ook wat ontspanning in de kerstvakantie. Graag maken wij van deze gelegenheid nog gebruik om u prettige feestdagen te wensen en een gezond, gelukkig 2021.