← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Welke basisschool gaat de Strabrecht Kangoeroe Battle winnen?

In de aanloop naar de officiële rekenwedstrijd de “Kangoeroe Battle”, (die plaats vindt op 21 maart), organiseert het Strabrecht College een proloog: de Strabrecht Kangoeroe Battle. De Strabrecht Kangoeroe Battle vindt plaats in de aula van het Strabrecht College en wordt gehouden op woensdag 16 januari. De aftrap is om 14.00 uur.

In deze battle nemen de rekenteams van de basisscholen het tegen elkaar op. De teams strijden niet alleen tegen elkaar maar ook voor hun basisschool samen met de brugklasteams. Elke basisschool mag één team inschrijven.  

En er valt wat te winnen!! Voor de school van het winnende team wordt een spellenpakket beschikbaar gesteld. Bovendien ontvangt het winnende team de eeuwige roem en ieder teamlid krijgt een bioscoopbon. 

Basisscholen hebben een e-mail ontvangen met een uitnodiging om een team in te schrijven. Een team bestaat uit 4 leerlingen. Natuurlijk verzint elk team een mooie naam voor deze wedstrijd. 

Onze docenten wiskunde nemen de organisatie van deze rekenwedstrijd voor hun rekening. Bij deze activiteit zullen onze eigen leerlingen de helpende hand bieden. Elk team krijgt assistentie van een leerling uit de bovenbouw. Met hun hulp zal deze battle vast en zeker een groot succes worden. 

De battle bestaat uit twee rondes met daar tussen een pauze. In de pauze worden alle wedstrijdformulieren nagekeken.
De leerlingen worden tijdens de pauze vermaakt met een heel leuk programma.

Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt welke basisschool het spellenpakket in ontvangst mag nemen en welk team zich rekenkampioen 2019 mag noemen!