← Terug naar blog overzicht

Da's mijn blog: Wethouder Marc Jeucken geeft les op het Strabrecht College

Marc Jeucken geeft op de woensdagen de eerste twee uren lessen maatschappijleer. Kees Kemkers zal hem daarbij assisteren, echter aan de zijlijn staan. Het gaat dan om 2 vwo 5 klassen.

Marc, die beschikt over een lesbevoegdheid (economie en maatschappijleer), heeft zich daarbij te houden aan het vigerende pta. In het programma van toetsing en afsluiting staan, in deze periode, tot aan de kerstvakantie de thema's Rechtsstaat en Parlementaire democratie op de rol. Bij maatschappijleer zijn we altijd op zoek naar manieren om de thema's zo actueel mogelijk en dichtbij de leerling te brengen. Vooral als het gaat om de eigen leefomgeving centraal te stellen, is de aanwezigheid van Marc natuurlijk voor de leerlingen van toegevoegde waarde. Een lokaal politicus, wethouder zelfs, kan dat natuurlijk als geen ander. In de periode voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen, die voor maart 2018 op de rol staan, werken leerlingen grotendeels aan hun praktische opdracht die, het zal niemand verbazen, sterk te maken zal hebben met deze verkiezingen.

De motivatie van Marc komt o.a. voort uit de behoefte om feeling te hebben en te houden met jongeren. Het leren is dan geenszins eenrichtingsverkeer; docent en leerling leren met- en van elkaar. Marc is daarbij geïnspireerd geraakt door Mark Rutte, die al heel wat jaren lessen maatschappijleer verzorgt op een Haagse VMBO school.

wethouder-Jeucken-2