Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet Sumaya

In groep 8 van basisschool De Regenboog gingen we met de hele klas al een kijkje nemen op het Strabrecht College. Tijdens de open dag ontdekte ik dat er leuke docenten werken en vond ik de sfeer prettig. Het gebouw is ook prachtig. Alles is nieuw en mijn eigen kluisje kan ik gewoon met mijn telefoon openmaken.

Coaches

Op mijn eerste schooldag maakte ik kennis met de coaches van de klas. Zij zijn geduldig en bieden extra hulp. Ook kunnen ze goed uitleggen, vragen ze naar mijn mening en geven mij op school veel verantwoordelijkheid.

Wiskunde

Mijn lievelingsvak is wiskunde. Ik was al goed in wiskunde en ik volg het op havo-niveau. Ik doe hier mavo/havo, maar per vak kijken ze naar wat ik aankan. Dat noemen ze maatwerk. Zo verveel ik me niet bij wiskunde. Ook ben ik goed in de creatieve vakken. Voor de toetsen krijg je hier een onvoldoende, voldoende of goed en daarbij de feedback. We werken niet met cijfers, daardoor is de druk niet zo groot.

Veilig

Thuis zijn we met veel kinderen. Ik help vaak mee en kan goed voor anderen zorgen. Daarom wil ik later dokter worden. Ik houd van mensen en heb op school ook veel vrienden. Dat gaat vanzelf op het Strabrecht. In de zomer kun je me in de pauzes buiten vinden, kletsend met vriendinnen. Ik voel me hier veilig. Het maakt op mijn school niet uit wat je culturele achtergrond is, iedereen hoort erbij!

Tip

Mijn tip voor leerlingen die ook naar een nieuwe school gaan, is dat je gewoon met andere leerlingen moet gaan praten en jezelf zijn. Maak je niet te veel zorgen en laat het gewoon op je afkomen, dan komt alles goed.

Webshop Magister Portaal