Over ons

't Strabrecht brengt je verder!

Het Strabrecht College is een school met de opleidingen gymnasium, atheneum, havo en mavo. Het eerste leerjaar is een brugjaar met verschillende typen brugklassen. Onze leerlingen volgen het onderwijs dat bij hen past, elk op hun eigen niveau. We boeken goede resultaten en beschikken over een totaalpakket aan voorzieningen. Er is een mooi schoolterrein aanwezig met een ruime mediatheek, diverse studieruimten, een eigen sportveld en een moderne kantine.

Leerlingen worden op het Strabrecht College uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en talenten te ontwikkelen. Dat begint natuurlijk met goed en inspirerend onderwijs. Welke bijzonderheden kenmerken ons onderwijs?

  • Omgevingsgericht onderwijs: in onze lessen speelt de buitenwereld, vooral de Brainport regio waarin onze school staat, een belangrijke rol. Sinds 1 oktober 2014 zijn we officieel een 'Brainport School'.
  • Internationalisering: contacten, reizen en uitwisselingen met wel 20 landen in Europa en daarbuiten. Of je nu mavo, havo of vwo doet, je krijgt ermee te maken!
  • Veel aandacht voor cultuur en sport van brugklas t/m bovenbouw.

We maken gebruik van de mogelijkheden van onze eigen Brainport regio in onze lesprogramma’s. Er is een gevarieerd aanbod van sportieve en culturele activiteiten zoals dans, muziek en toneel. Regelmatig vinden er uitwisselingen met buitenlandse scholen en buitenlandse excursies plaats.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, daarom creëren we een stimulerende maar veilige omgeving waar duidelijkheid en respect gewaarborgd zijn. Het Strabrecht College kenmerkt zich door een vriendelijke en gemoedelijke sfeer waardoor je snel zult zeggen:

Het Strabrecht College da’s mijn school!