Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Tweejarige brugperiode

Tweejarige brugperiode

Je start bij ons in de tweejarige brugperiode. Je leert in deze periode veel over verschillende vakken. Daarnaast leer je hoe je goed kunt plannen, prioriteren en doelen stellen. Jouw coach helpt je daarbij. In deze twee jaar komen we er samen achter welk niveau het beste bij jou past.

 

Je eigen coach

Je hoeft het op onze school niet alleen te doen. Je wordt begeleid door je eigen coach. Samen kijken we iedere twee weken hoe het gaat. Je leert door deze persoonlijke begeleiding te kijken naar jezelf en om jezelf te ontdekken.

In welke brugklas kom ik?

In welke brugklas jij wordt geplaatst, hangt af van het advies van de basisschool: een enkeladvies mavo, havo of vwo, of een dubbeladvies mavo/havo, of havo/vwo. We delen de klassen zo in dat je met zo veel mogelijk leerlingen van hetzelfde niveau in de klas komt.

Kan ik meer of wil ik minder?

Kun je meer aan? Dan stroom je makkelijk en snel door naar een hoger niveau, binnen je eigen klas. Is het toch iets te moeilijk? Dan kun je uiteraard ook je opleiding voortzetten op een lager niveau. Ben jij een snelle leerling in de brugklas? Dan kun je ook voor één of meerdere vakken sneller door de leerstof gaan. Als je in een hoger leerjaar zit, is versneld examen dan ook een optie.

Je eigen tempo en niveau

Per vak werk je aan jouw leerdoelen op je eigen niveau. Je kunt vakken ook op een hoger of lager niveau volgen en je mag toetsen eerder maken als je daar al klaar voor bent. Uiteraard word je hierbij geholpen door je eigen coach en vakdocenten.

Feedback in plaats van cijfers

Tijdens de tweejarige brugperiode krijg je geen cijfers maar feedback op jouw doelen. Wanneer je een leerdoel nog niet hebt behaald, krijg je de mogelijkheid om onderdelen die nog niet voldoende zijn te verbeteren ter voorbereiding op de toets. De docent geeft je dan tips hoe je iets kunt verbeteren.

Huiswerk

Bij de middelbare school hoort huiswerk maken. Dat is misschien even wennen, maar wij begeleiden je hierbij. Belangrijk is dat je zelfstandig je huiswerk leert plannen en maken. In de les kun je vaak al een deel van het huiswerk maken. Zorg thuis voor een gezellige werkplek waar je rustig kunt werken, dat helpt en maakt huiswerk leuk(er)!

Bekijk ook:

Webshop Magister Portaal