Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Onze opleidingen

Hoe ziet ons onderwijs eruit?

Tweejarige brugperiode

Je start bij ons in de tweejarige brugperiode. Je leert in deze periode veel over verschillende vakken. Daarnaast leer je hoe je goed kunt plannen, prioriteren en doelen stellen. Jouw coach helpt je daarbij. In deze twee jaar komen we er samen achter welk niveau het beste bij jou past.

 

MAVO

Mavo is een afkorting voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en wordt ook wel vmbo-t genoemd. In vier jaar tijd leiden we je op voor het mbo (middelbaar beroepsonderwijs).

Aan het einde van leerjaar 3 kies je een vakkenpakket. In leerjaar 4 kun je naast de verplichte vakken een aantal examenvakken kiezen die passen bij je vervolgopleiding, zoals: Art & Design, lichamelijke opvoeding 2 of maatschappijkunde.

HAVO

Havo is een afkorting voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. In vijf jaar tijd bereiden we je voor op een studie in het hbo (hoger beroeps onderwijs).

Tot en met het derde jaar volgt iedereen lessen in dezelfde vakken. Daarna mag je een keuze maken.

Aan het einde van leerjaar 3 kies je een profiel. Zo kies je een richting die bij jou past. Je kunt kiezen uit: cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek.

VWO

Atheneum en gymnasium

Vwo is een afkorting voor voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Na zes jaar tijd ben je goed voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs!

Er zijn twee mogelijkheden bij het vwo, namelijk atheneum en gymnasium. In de basis is het hetzelfde, alleen krijg je bij gymnasium ook de klassieke talen Grieks en Latijn. Aan het einde van leerjaar 3 kies bij beide richtingen een profiel, net als bij havo.

Het eerste jaar op ons vwo krijg je al Grieks en Latijn. Zo word je begeleid in de keuze voor het atheneum of gymnasium (vanaf leerjaar 2). Wij zorgen ervoor dat jij het vwo doorloopt op het eigen tempo. En dat je meer uitdaging krijgt, mocht je dit nodig hebben of willen.

Bekijk ook:

Webshop Magister Portaal