Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet Fior

Ik heet Fior en ik zit in het tweede leerjaar. De manier van lesgeven op het Strabrecht College vind ik heel tof. Je krijgt in de brugklas namelijk geen cijfers voor je toetsen maar een beoordeling met feedback. We werken ook veel met een laptop. Iedereen krijgt er een van school.

Leerdoelen

Bij elke toets horen een aantal leerdoelen. Een leerdoel bij wiskunde kan bijvoorbeeld zijn dat je kunt rekenen met letters. Als je dat leerdoel tijdens een toets nog niet behaald hebt kun je herkansen. Twee keer per jaar is er een herkansingsweek waarin je twee toetsen kunt herkansen.

Leraren

Op de basisschool had ik drie jaar op rij dezelfde leraar. Op het Strabrecht heb je voor elk vak een andere leraar. Dat vind ik super leuk! Het was wel even lastig om van lokaal naar lokaal te moeten lopen. Nu ben ik dat gewend en weet ik niet beter.

Coach

Ik heb heel veel leuke docenten. Mevrouw Van Rooij is mijn coach, maar ook mijn docent wiskunde. Ik zie haar dus heel vaak in de week: tijdens de weekstart, de wiskunde les en tijdens de coachgesprekken. Mijn lievelingsvak is Art & Design. Ik houd van tekenen en ben best wel creatief!

Tip

Bezoek verschillende scholen en ga op zoek naar een school die bij jou past. Proeflessen hebben mij enorm geholpen! Als je dan eenmaal gaat starten op school: schrijf je rooster op. Zo weet je altijd welke les je hebt en waar je naartoe moet. En ga op zoek naar een lekker plekje in de aula zodat je in de pauzes lekker kunt chillen.

 

Webshop Magister Portaal