Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet Wessel

Ik ben Wessel en ik zit in het tweede jaar op het Strabrecht College. Ik voelde me hier heel snel thuis. Het is lekker dichtbij. Ik hoef maar een minuutje te fietsen! Ik heb een heel fijne klas. Iedereen is vrienden met elkaar en er wordt volgens mij nooit gepest. Ik voel me daarom altijd fijn op school.

Vrienden

Het was wel even wennen om naar de middelbare school te gaan. Ik zat samen met één vriend in de klas. De kennismakingsdag vond ik daarom best spannend. Na de eerste dag kende ik iedereen en had ik al nieuwe vrienden gemaakt.

Basisschool

Het Strabrecht College is geen mega grote middelbare school. Dat is fijn want alle lokalen zitten lekker dicht bij elkaar en het is er nooit heel druk. Natuurlijk is het groter dan de basisschool, maar toch voelt dat niet zo.

Niveau

Ik volg mijn lessen op havoniveau, terwijl sommige klasgenoten lessen volgen op mavo niveau. Als ik wil en als ik het aan kan zou ik ook wat vakken op vwo niveau kunnen volgen. Iedereen in de klas volgt dus les op zijn of haar niveau. Dat kan hier gewoon!

Engels

Engels is mijn lievelingsvak. Ik ben daar heel goed in. Thuis speel ik online games en praat ik in het Engels met mensen van over de hele wereld. Daardoor wordt het vak makkelijker én leer ik door de Engels les steeds beter de taal te beheersen. Engels is tenslotte een wereldtaal.

Keuzewerktijd

Op het Strabrecht is elke dag anders. Je week bestaat voor een groot deel uit vaste lessen, daarnaast mag je nog een aantal vakken zelf inplannen. Dat heet ‘keuzewerktijd’. Het leukste aan school vind ik: met mijn vrienden samen een leuke tijd hebben. Natuurlijk wil ik het wel goed doen op school en voor al mijn leerdoelen een vinkje halen. Dan ben ik echt trots.

Webshop Magister Portaal