Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ontmoet
een ouder

Wij hebben drie kinderen, die allemaal zelf hun keuze voor de middelbare school maken. Anique, onze middelste zit op het Strabrecht College in vwo 4 en ze heeft het naar haar zin. De overstap van de basisschool was goed. Het Strabrecht heeft een prettige manier om kinderen te laten wennen aan de overstap. De aandacht voor hoe je moet leren en plannen zijn prima en de communicatie naar ons als ouders is goed.

Ouderraad

Als voorzitter van de ouderraad ben ik extra betrokken bij de school. In de ouderraad krijg je ook mee mee wat er op school speelt en kun je meedenken over ontwikkelingen binnen de school. Met zo’n twaalf ouders uit alle leerjaren zijn we ( als ouderraad) heel actief. We vergaderen zes keer per jaar. De directie deelt onderwijsontwikkelingen met ons en vraagt om onze input. Onze inbreng wordt opgepikt. Ook organiseren we de brugklas-bootcamp en ondersteunen de diploma uitreiking.

Veel

Kijk als ouders mee, welke school goed bij je kind past. Op het Strabrecht kunnen leerlingen groeien en het niveau halen dat ze in zich hebben, zeker als ze daar voor open staan. Het Strabrecht doet ook veel leuke en aanvullende activiteiten. Mijn dochter zingt graag en heeft wel eens meegedaan aan ‘Strabrecht’s got talent’.

Tip

Zeker als het advies van de basisschool tweeledig is, dan is de brugperiode van twee jaar op het Strabrecht College een goede optie. Je kind heeft dan twee jaar de tijd om te kijken welk niveau het beste past. De KeuzeWerkTijd uren zijn heel handig voor moeilijkere vakken.

Mevrouw C. (Caroline) Elting

Vind je het leuk om ook te participeren in de ouderraad? Dat kan!
Stuur je mail naar:

ouderraad@strabrecht.nl

Webshop Magister Portaal